Creatieve Ontwikkeling in een laagdrempelige omgeving
KCW kinderatelier 1
KCW kinderatelier

In ons digitale tijdperk krijgen kinderen steeds minder gelegenheid om “scheppend” bezig te zijn en hun fantasie te prikkelen en uit te voeren. Toch is creatief bezig zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Op woensdagmiddag hebben wij een open atelier voor kinderen van de basisschool. Het is per keer te bezoeken. Elk kind is welkom wanneer het kan en zin heeft.

In het textiel- en schildersatelier kun je kiezen uit een aantal kunstvormen.
Vilten leer je bij Els van der Burgh. Met water, zeep en plukken lontwol als basis maak je prachtige werkstukken, zoals tassen, knuffels en sleutelhangers. Je mag ook zelf iets ontwerpen. Al doende krijg je gevoel voor vorm en kleur en ervaar je bijvoorbeeld dat elk seizoen zijn eigen kleuren heeft.
Tekenen en schilderen, linoleum snijden en collages maken met allerlei materialen kun je bij Angela van Iersel. Laat je fantasie gaan en leer al doende allerlei vaardigheden.
Aan de slag met stof en garen, oftewel… hip handwerken doe je bij Nanda van de Peut. Je maakt mooie werkstukken door lapjes vilt en lapjes stof met de hand aan elkaar te naaien, maar ook superleuk met de naaimachine! Verder mag je werken met draad of garen, je kan leren breien, haken en borduren of in een werkstuk een combi van al deze technieken verwerken. Durf jij de uitdaging aan?

Het beeldhouwatelier is de plek waar je aan de hand van een schema per half jaar diverse lessen kunt volgen, waaronder kleien, beeldhouwen, mozaïek, kralen, werken met hout en nog veel meer. Een deel van het jaar verzorgt Annie Clement beeldhouwlessen en steen bewerken. Het schema met de thema’s en andere informatie vind je ruim van te voren op Facebook Kinderatelier Woudenberg en op de website van het Cultuurhuis. Graag vooraf aanmelden, zodat we de lessen optimaal kunnen invullen en kunnen zorgen voor een goede voorbereiding en uitvoering.

Voor alle disciplines geldt dat het soms wenselijk is meerdere malen een les te volgen om een werkstuk af te maken. Let hiervoor op de aankondigingen in het lokaal en via de media.

Dag: woensdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur
Data: doorlopend vanaf 6 september 2017 (met uitzondering van de schoolvakanties)
Kosten: € 10,- per les of € 50,- voor een 6-rittenkaart (half jaar geldig). Materiaalkosten: € 2,-

Informatie en opgave:

Angela van Iersel, Nanda van de Peut, Els van de Burgh, Annie Clement, Krista Israel en Justine Starrenburg

Angela van Iersel, Nanda van de Peut, Els van de Burgh, Annie Clement, Krista Israel en Justine Starrenburg

Docenten

06-44006390 – Angela
06-44514523 – Nanda
06-20823705 – Els
06-48556283 – Beeldhouwatelier
info@just-keramiek-en-meer.nl