uitnodiging-groepsexpositie-kunstberg-2015

Van 16 januari 2016 t/m 27 februari 2016

Galerie de Kunstberg nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij de officiële opening van de expositie “Natuur” van het Platform Beeldende Kunstenaars De Kunstberg. De opening is verricht op zaterdag 16 januari 2016 om 16.00 uur door de heer Nico de Haan, ambassadeur Vogelbescherming Nederland.

De Kunstberg 10 jaar. In februari 2006 heeft het idee van het Platform Beeldende Kunstenaars Woudenberg De Kunstberg gestalte gekregen. De doelen waren individuele kunstenaars, autonoom werkend vanuit hun eigen atelier, bij elkaar te brengen om elkaar te stimuleren en te inspireren en de kunst dichtbij de Woudenbergse bevolking te brengen. Nu anno februari 2016 bestaat De Kunstberg uit twintig zelfstandig werkende beeldende kunstenaars uit de regio. Naast het maken van eigen werk leveren zij ook een actieve bijdrage aan het kunstklimaat in Woudenberg en omgeving. Zij organiseren individueel of in groepsverband exposities, cursussen, workshops, schilders weken en atelierroutes. De kunstenaars zijn er trots op dat ze binnen 10 jaar met elkaar de oorspronkelijke doelen hebben kunnen verwezenlijken. Ze hopen dat de kijkers genieten van hun groepsexpositie “Natuur” die een weerspiegeling is van hoe zij de natuur en de omgeving zien.

Nico de Haan. Is een bekende Nederlandse vogelkenner en vogelbeschermer die regelmatig te horen is op radioprogramma’s en te zien op de tv. Hij maakt documentaires en geeft vogelcursussen op internet. Hij organiseert workshops en trainingen. Per 1 januari 2004 is hij benoemd tot ambassadeur van Vogelbescherming en is toen gestart met zijn bedrijf Vogelkijk Centrum Nederland. www.vogelskijken.nl