Mijn naam is Marijke Peschel en ik woon in Zeewolde met mijn man.
Van kinds af aan fotografeerde en tekende ik graag en ben ongeveer 15 jaar geleden begonnen met schilderen. Eigenlijk bij toeval, ik hielp bij een activiteit waar schilderen centraal stond. En hierna kon ik het eigenlijk niet meer loslaten.

Schildertechnieken
Ik ben mij toen gaan verdiepen in verschillende schilder technieken met acrylverf. En daarna heel veel gewoon uitgeprobeerd. Na de ontdekkingsreis met acrylverf, kwam die van werken met pastelkrijt. Onderhand bijna alle schilder- en tekenmaterialen wel uitgeprobeerd en eigen gemaakt. Met wisselende voldoening.

kcw_marijke_peschel
Docentschap ontdekken
Ongeveer 12 jaar geleden ben ik gaan schilderen met een groep vriendinnen een keer in de week in een door ons gehuurde ruimte. Tijdens deze middagen ontdekte ik dat het erg leuk is om kunstenaars te helpen en te begeleiden. Hieruit ontstond het idee om in mijn eigen mooie atelier les te gaan geven, wat ik alweer een jaar of 4 doe. Graag ondersteun ik iemand met een schilderij of tekening naar eigen idee. Er is niets leukers als men vraagt, denk je dat ik dit kan maken en een aantal weken later er iets prachtigs op de ezel staat. Ook motiveer ik graag om andere technieken en materialen uit te proberen.

Exposities
In de afgelopen jaren, heb ik met een groot aantal schilderijen op verschillende exposities mogen hangen. Hierdoor krijg ik schilder opdrachten en verkoop ik ook met grote regelmaat. Daarom heb ik mij begin 2020 ingeschreven bij de KvK, om mijn uitgegroeide hobby meer vorm te geven. Jammer genoeg begon ook in deze periode Corona, waardoor verschillende ideeën even op de lange baan zijn geschoven. Des te leuker is het om bij Cultuurhuis Woudenberg, workshops en een cursus te gaan geven.
Ook staat er voor februari 2022 een expositie bij de Kunstkelder in Putten gepland.

Kunstkring Zeewolde
Ik ben 10 jaar geleden lid geworden van de Kunstkring in Zeewolde en zit al een aantal jaren in het bestuur, eerst als secretaris en sinds drie jaar als voorzitter. Door Corona hebben wij ook alle activiteiten moeten stil leggen en willen wij dit langzaam aan weer op gaan starten. Zodat 2022 weer een mooi kunstzinnig jaar kan worden.
Naast al deze bezigheden werk ik ook nog 20 uur bij Golfclub Zeewolde. Waar ik een leuke afwisselende baan heb op kantoor. Ook ben ik de trotse moeder van 3 kinderen en mag ik oma zijn van 5 kleinkinderen.
Voor nog meer informatie verwijs ik jullie naar mijn website: www.marijkepeschelart.nl.
Bellen of mailen kan ook: 06-40383796 / info@marijkepeschelart.nl.