Op 28 oktober had docent Rob Schoemaker een extra praktijk ochtend ingelast. De bedoeling was de herfstkleuren in het bos vast te leggen. Om tien over acht vertrokken we naar het bos van Austerlitz. In het donker en met zwaar bewolkt weer, liepen we het bos in. We zijn aan de slag gegaan met wat we in de eerste twee avonden hebben geleerd. Met de juiste instellingen van de camera, vanaf statief, verschillende composities uit proberen; hoge of lage horizon, groothoek of juist tele, onder en overbelichten en ook nog letten op de achtergrond. De zon kwam het eerste 1,5 uur niet door. Daarom verlegden we onze aandacht op de rijkelijk aanwezige paddenstoelen en zwammen. Uiteindelijk ging iedereen op de grond zitten, liggen of knielen om het beste perspectief te verkrijgen.

KCW Natuurfotografie in de praktijk 2
KCW Natuurfotografie in de praktijk 1

Terwijl we zo samen aan de slag zijn, helpen we elkaar, geven tips en bekijken ondertussen de resultaten. Sommigen proberen hun zojuist aangeschaft statief uit, anderen lenen een gorillapad en een derde leent een snelkoppeling om toch ook vanaf statief een panoramafoto te kunnen bestaande uit vier foto’s. Een voorbeeld van een miniem zwammetje, het is niet hoger dan een centimeter, is op onderstaande foto te zien.

KCW Natuurfotografie in de praktijk 3

Deze groep heeft nog twee lesavonden en een excursie te gaan. In januari 2018 start de volgende cursusgroep. Er zijn nog 3 plekken beschikbaar. Meld u aan via rob1.schoemaker@planet.nl.