Je kunt natuurlijk verse worst kopen. Maar veel leuker (en lekkerder) is het om je eigen worst te maken.
We werken met vlees van Bosvarkens van Zuylenstein in Leersum. Deze varkens lopen heerlijk in het bos rond te rennen en leveren fantastisch vlees.
We beginnen met het vermalen van het vlees in een traditionele gehaktmolen. Vervolgens brengen we het op smaak met allerlei kruiden. Je kunt ook eigen kruiden uit de je tuin of natuur gebruiken.
Denk dan aan Daslook, Brandnetel, of kruiden uit de tuin zoals Selderij, Bieslook of combinaties die je zelf maar kunt verzinnen.
Daarna gaan we varkensdarm vullen met het mengsel en maken we er worstjes van. Deze kun je ’s avond lekker op de BBQ, Grillpan of gewone pan bakken.
Dag: | zaterdagmorgen 10.00 – 12.00 uur |
Data: | 15 februari 2025 |
Locatie: | De Regenboog, Reinaerde, Trompplein 2 Maarn |
Kosten: | € 47,50, te betalen via eenmalige machtiging |
Informatie en opgave:
Marianne Bakker
Docent
Inlichtingen | Marion Copal tel:0343 443507 |
info@natuurlijk-Marianne.nl | |
Inschrijven | via website www.maarnwijzer bij Culinair |
Opmerkingen | minimaal zes, maximaal tien personen |