KINDERATELIER CREATIEVE ONTWIKKELING IN EEN LAAGDREMPELIGE OMGEVING. In ons digitale tijdperk krijgen kinderen steeds minder gelegenheid om ‘scheppend’ bezig te zijn, en hun fantasie te prikkelen en tot uitvoering te brengen. Toch is creatief bezig zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling. Op woensdagmiddag hebben wij een open atelier voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ervaren kunstdocenten leren kinderen hun fantasie te gebruiken en ideeën tot uitvoering te brengen. Het atelier is per keer te bezoeken. Elk kind is welkom wanneer het kan en zin heeft. De kinderen kunnen in het textiel-, schilder- en beeldhouwatelier kiezen uit een aantal kunstvormen.

Els van der Burgh leert kinderen vilten. Met water, zeep en plukken lontwol als basis maken ze prachtige werkstukken zoals tassen, knuffels en sleutelhangers. Ze mogen ook zelf iets ontwerpen. Al doende kunnen kinderen hun gevoel voor vorm en kleur ontwikkelen en bijvoorbeeld ervaren dat elk seizoen zijn eigen kleuren heeft.

Angela van Iersel geeft diverse technieken waarin kinderen hun fantasie kwijt kunnen: gemengde media, tekenen, schilderen, collage, linoleum snijden en monotype (afdruktechniek).

Krista Israel werkt met glas. Een leuke en bijzondere creatieve uitdaging! De kleurrijke werkstukjes van glas worden in de oven gebakken.

Justine Starrenburg werkt het liefst met klei, om de kinderen te laten ervaren dat je van een zachte massa een mooi gebakken werkstuk kunt toveren. De kleiwerken worden later in de keramiekoven gebakken, zodat de klei ‘steengoed’ wordt. De volgende stap is glazuren of verven.

Annie Clement leert je beeldhouwen. Hoe mooi is het om vanuit een ruwe speksteen een mooi beeld te maken! Dit lukt niet in één les, dus de deelnemers moeten wel 3 of 4 keer komen. Dat hangt af van hoe groot de steen is en hoe hard je werkt.

Voor alle disciplines geldt dat het werkstuk moet worden afgemaakt. Per 6 weken is er een thema of techniek die aan de orde komt. Kom gerust eens kijken en neem een vriend of vriendinnetje mee. Leef je uit!

Dag: woensdagmiddag van 13.30 – 15.30u vilten tot 16.00u
Data: doorlopend vanaf medio sep 2018 (m.u.v. de schoolvakanties)
Kosten: € 12,- per les of € 60,- voor een 6-rittenkaart (half jaar geldig)

Informatie en opgave:

Naam: Els van der Burgh, Angela van Iersel, Krista Israel, Justine Starrenburg, Annie Clement
Telefoon: 06 20823705 (Els), 06 51468688 (Annie), 06 48556283 (Justine)
Email: els@wvanderburgh.nl annie.clement@live.nl info@just-keramiek-en-meer.nl
Website: www.kinderatelierwoudenberg.de
Facebook: Kinderatelier Woudenberg