Expositie Passie

Expositie Het veelzijdeg Collectief
Op zaterdag 9 november 2019 is de opening van de expositie van kunstschilderes An Hong van 16.00u tot 18.00u.

An Hong exposeert schilderijen, beelden en beschildert flesje en bollen die gemaakt zijn van glas of kristal van binnenuit; het zijn landschappen of episodes uit klassieke Chinese verhalen.

De tentoonstelling duurt tot t/m zaterdag 4 januari.

Zie ook het artikel in De Woudenberger.

Periode: 5 november 2019 t/m 4 januari 2020
Openinstijden: Maandag t/m Vrijdag van 9.00 – 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 12.30 uur

Expositie Vanuit het hart

KCW Vanuit het hart Welkom op onze expositie Lieve familie, vrienden en kunstliefhebbers,

Hierbij nodig ik jullie van harte uit op de opening van onze expositie in het Cultuurhuis, Dorpstraat 40 in Woudenberg “Vanuit het hart” op zaterdag 8 september om 16.00 uur.

opening: John ter Weijden live muziek: Gildor van Beers.

Carel (1940) tekent al vanaf zijn kinderjaren. Vanaf 1992 volgde hij vele cursussen en workshops, schilderen en beeldhouwen. Zijn vaak kleurrijke werk ontwikkelde zich van realistisch en figuratief naar meer figuratief/abstract. Vaak kan je wel herkennen waar het om gaat maar is de vorm niet meer belangrijk. Mens en dier spelen een belangrijke rol in zijn werk. Hij is lid van de amateurschildervereniging ‘De Vrije Kwasten’. Op deze expositie is oud en nieuw werk te zien. www.carelwiggerman.nl

Yvonne (1967) is in 2012 begonnen met beeldhouwen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naast haar werk als oncologieverpleegkundige is ze parttime beeldhouwster en volgt regelmatig workshops. In haar werk wil zij graag de emotie vangen, van een gebeurtenis, een relatie. Zij werkt met allerlei steensoorten (speksteensoorten, albast, serpentijn, seleniet) en brons.

Graag tot ziens op 8 september

Carel: Tel. 033-4944254 Yvonne: Tel. 06-30368822

Als je niet kunt komen even goede vrienden hoor en kun je de expositie dagelijks bezoeken van 8 september tot 3 november, behalve op zondag. www.kunstencultuurwoudenberg.nl

Groepsexpositie 2018 Druk

kcw_expositie_januari_2018In de Galerie “De Kunstberg” is van 13 januari tot en met 2 maart 2018 de expositie “Druk” te zien gemaakt door de leden van de kunstenaarsgroep De Kunstberg. De officiële opening is gepland op zaterdag 13 januari 2018 om 16.00 uur en wordt verricht door mevrouw T. Cnossen, burgemeester van Woudenberg. Iedereen is welkom. De galerie is gevestigd gelijkvloers en op de eerste etage van het “Cultuurhuis”, Dorpsstraat 40 te Woudenberg en is alle werkdagen open van 09.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis.

Druk
Druk betekent blijkbaar voor vele mensen totaal iets anders. Druk zijn met het werk, in het hoofd, de drukker als beroep, druktechnieken, op iets drukken, veel kleuren, vormen en technieken laten zien. Kortom de 20 kunstenaars hebben het thema behoorlijk weten uit te diepen zowel in twee als in drie dimensionaal werk. Ze hopen dat de kijkers het niet te druk hebben om naar al dat werk te gaan kijken.
Voor meer kijk op www.dekunstberg.nl

Expositie Buitenschilderweek

Kunst en Cultuur Woudenberg Expositie BuitenschilderenVan 2 september tot en met 28 oktober 2017 exposeren 15 deelnemers aan de Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg in Galerie De Kunstberg in het Cultuurhuis Woudenberg, Dorpsstraat 40. De officiële opening wordt op zaterdag 2 september 2017 om 16.00 uur verricht door Pieter de Kruif, wethouder van Cultuur Woudenberg.

In de week van 3 tot en met 7 juli 2017 mochten de organisatoren van de Buitenschilderweek, Martin Vermeul en Carel Wiggerman, iedere dag gemiddeld 19 deelnemers begroeten.
De opkomst van deze, jaarlijks begin juli, georganiseerde week was dit maal groter dan ooit. De mond tot mond reclame, de aandacht in de plaatselijke kranten en het mooie weer hebben daartoe zeker bijgedragen.

De schilderachtige locaties waren dit jaar Hoeve Groot Zandbrink te Leusden, boerderij Klein Sniddelaar aan de Voskuilerdijk te Woudenberg, accountantskantoor de Kruijff op de Ekris te Woudenberg, bij boerderij ’t Riet aan de Asschatterweg in Leusden en in en om Theehuis Eldorado aan de Griftdijk te Woudenberg.

Meer info; Carel Wiggerman, 033 4944254, of Martin Vermeul, 033 2862431

Cursistenexpositie 2017

kcw_cursisten_expositie_2017

Van 1 juli tot en met 26 augustus 2017

Van 7 juli t/m 26 augustus worden de resultaten van de creatieve cursussen van Kunst en Cultuur in Galerie De Kunstberg getoond. Het is een zeer gevarieerde expositie met werk van cursisten uit verschillende cursussen, zoals de cursus Portret tekenen en schilderen van José van Zuijlen, de cursus Van schets naar schilderij van Ellen van Beeck, de cursus Textielkunst van Dery Timmer. Maar ook werk van mensen die op dinsdagmorgen in het Open Atelier werken bij Esther van Veldhuijzen en van de kinderen die op woensdagmiddag in het Kinderatelier werken o.l.v. diverse docenten. Deze expositie wordt niet officieel geopend, maar afgesloten op vrijdagavond 25 augustus met de opening van het nieuwe culturele seizoen.

Expositie Het Veelzijdeg Collectief

Expositie Het veelzijdeg Collectief

Uitnodiging

Namens de kunstenaars nodigt Galerie de Kunstberg u van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie van

Het Veelzijdeg Collectief
op
zaterdag 13 mei om 16.00 uur

Het Veelzijdeg Collectief is een landelijke werkgroep die zich bezighoud met allerlei vormen van textielkunst. Voor deze expositie hebben zij o.a. inspiratie opgedaan in het Tegelmuseum in Otterlo, maar ook schilderijen uit een erfenis hergebruikt in hun werk.

De opening zal worden verricht door
dhr.Leo Schenk
voormalig directeur van het Tropenmuseum en
huidig adviseur van het Tegelmuseum.
Wij hopen u allen te mogen verwelkomen

Expositie ‘Op eigen wijze’

op_eigen_wijze

Van 14 januari tot en met 4 maart 2017

In Galerie De Kunstberg is van 14 januari t/m 4 maart recent werk te zien van de leden van De Kunstberg. De opening is op zaterdag 14 januari om 16.00 uur en wordt verricht door burgemeester Cnossen. De Galerie is gevestigd in het Cultuurhuis, Dorpsstraat 40 in Woudenberg en is alle werkdagen open van 9.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Tijdens de opening zijn de kunstenaars aanwezig en is er onder het genot van een hapje en een drankje gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen over het werk. U bent van harte welkom.

Expositie Aad Gordijn en Ineke Wurfbain

aad_en_ineke

Van 5 november 2016 tot en met 7 januari 2017 exposeren twee leden van het platform beeldend kunstenaars De Kunstberg in Galerie De Kunstberg in het Cultuurhuis, Dorpstraat 40, Woudenberg. De officiële opening wordt op 12 november om 16.00 uur verricht door dichter, schrijver en muzikant René Hillenaar.

De schilderijen zijn van Aad Gordijn. Hij tekent en schildert sinds zijn vroege jeugd. Op de lagere school al was hij altijd te vinden met een potlood en een stukje papier. De kunstacademie was in die tijd geen optie er moest een vak geleerd worden. Tijdens zijn verdere loopbaan werd het schilderen en tekenen naar de achtergrond gedreven en maakte hij carrière in grafische industrie. Na beëindiging van zijn grafische activiteiten stortte hij zich geheel op schilderen en beeldhouwen en bezig aan een inhaalslag op het creatieve vlak. Aad schildert in olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush. Ook maakt hij computergrafics en beelden in hout, steen of chamotte. Zowel bij de particulier als bij het bedrijfsleven zijn, zijn werken gewild. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’. Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.

De beelden zijn van Ineke Wurfbain. Ineke heeft de drang om te creëren al van jongs af aan. Als kind tekende zij veel, daarna werd muziek en zang een tijd lang haar belangrijkste expressievorm. De opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving heeft zij voortijdig beëindigd, omdat ze alsnog de kans kreeg geneeskunde te gaan studeren. Na deze studie en een carrière in het medische vak, is Ineke lessen gaan volgen in boetseren, keramiek en beeldhouwen. En het heeft haar niet meer losgelaten. Abstracte beelden, emoties en het menselijk lichaam zijn voor Ineke belangrijke onderwerpen. Ook experimenteert zij met andere materialen, zoals textiel, brons, porselein en kunststof.

Informatie: www.dekunstberg.nl