Opening expositie Carel Wiggerman en Evelien Kooloos

Op zaterdag 13 november werd in galerie De Kunstberg met in achtneming van de coronamaatregelen de expositie van Carel Wiggerman en Evelien Kooloos geopend door de bekende kunstenaar Jan van Lokhorst uit Gouda. Van hem hangt er werk bij het Koninklijk Huis en in Amerika.

Zowel Carel als Evelien hebben veel lessen en workshops bij Jan gevolgd. De drukbezochte opening werd sfeervol met harpspel begeleid door Mariëtte Budding, een collega van Evelien. Ooit woonde Evelien in Woudenberg maar nu zijn beiden Leusdenaren en lid van de Vrije Kwasten. Deze kunstenaarsgroep werkt regelmatig samen met De Kunstberg uit Woudenberg. Doordat een geplande expositie onverwacht uitviel konden Carel en Evelien exposeren.

Hun expositie duurt tot 6 januari 2022. Carel exposeert beeldhouwwerk en Evelien schilderijen. Beeldhouwwerk en schilderijen vormen samen altijd een boeiende expositie. Jan van Lokhorst noemde in zijn interessante openingsspeech het feit dat ouderen niet zo trendgevoelig zijn als jongeren maar wel hebben bewezen de tand des tijds te kunnen doorstaan. Ze worden daarom om advies gevraagd. Als voorbeeld noemde hij de 2000 jaar oude Bijbel die nog altijd gelezen en geraadpleegd wordt maar ook oudere voetballers die regelmatig hun waarde laten zien met de door hen ontwikkelde kwaliteiten. “Oefening en experimenteren baren kunst maar kosten wel veel tijd.”

In Carels werkstukken zie je veel mensfiguren maar dit keer was er daarnaast ook een opvallende bronzen boomstronk te zien. Eveliens werk is bekend om de uitbundige kleurigheid en de grootte van haar werkstukken. Haar nieuwste werk spande wat dat betreft de kroon.

Er is veel variatie op de expositie te zien: van figuratief tot abstract, van uitbundig tot meer ingetogen.
Vanzelfsprekend is het werk van beiden te koop. Daarvoor kan contact gezocht worden via de mail: evelienkooloos@gmail.com en carel.wiggerman@gmail.com

Muzikale begeleiding

Expositie buitenschilderweek 2021

kcw buitenschilderwerk 2021Namens Kunst & Cultuur Woudenberg en de deelnemende kunstenaars bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van onze expositie

‘Buitenschilderweek Leusden-Woudenberg 2021’

op zaterdag 30 oktober om 15.00 uur, in de Moespot te Achterveld, Jan van Arkelweg 6.

Zoals ieder jaar belooft het weer een gevarieerde expositie te worden. De kunstenaars zijn zelf aanwezig.

Vorig jaar vervielen de buitenschilderweek en de expositie helaas vanwege Corona, maar dit jaar hebben we het er toch weer op gewaagd.

Voor alle gegevens zie de poster.

Als je niet bij de opening aanwezig kunt zijn even goede vrienden…Dan kom je gewoon op een ander tijdstip.

 

 

Corona regels
Ook wij houden ons strikt aan de corona voorschriften.
Voor bezoekers is het van belang dat zij kunnen aantonen dat zij zijn gevaccineerd (QR code of vaccinatiebewijs).
Dit moet je altijd bij je hebben. Heb je geen gegevens bij je of ben je niet gevaccineerd dan mogen wij je niet binnenlaten.
Door Boa’s wordt controle uitgeoefend.

Blijf thuis bij klachten

Meer informatie:
Martin Vermeul
0642028030

Zomerexpositie 2021

Momenteel kunt u een cursisten- en docentenexpositie in Galerie de Kunstberg in het Cultuurhuis bezoeken. Afwisselend, waarbij werk van docenten en cursisten bij elkaar hangt.

Er hangt werk van schilderdocente Angela van Iersel met haar cursisten.

Joke van der Haar en de gedetailleerd werkende Evert Lagerweij. Evert heeft een zeer eigen stijl ontwikkeld waardoor zijn werk onmiddellijk herkenbaar is. Hij nam ook deel aan de buitenschilderweek.

Harm Sebregts exposeert met eigen werk. Ook van zijn cursisten is werk te bewonderen: Judith Dubas, Marja de la Fosse en Jeanine Reijne.

Justine Starrenburg laat met haar cursisten Mieke Vermazen, Marije de Jong en Akke Hupperts zien wat er met keramiek mogelijk is.

Vanuit het Kinderatelier liggen er werkstukken van vilt, klei en keramiek in een vitrinekast.

Ditta Oskam exposeert met een mozaïek vol schittering.

De nieuwe KCW docenten Wanda Landwaart, Reina Bruinsma en Marijke Peschel laten bij deze expositie aan toekomstige cursisten zien wat ze maken.

De expositie ‘draait’ van woensdag 7 juli tot en met 3 september 2021.

Galerie De Kunstberg weer open

Galerie De Kunstberg in Cultuurhuis Woudenberg is weer open. Heerlijk!

Momenteel kunt u daar leuke schilderijen zien! Goed te combineren met een bibliotheekbezoek.

Loop gerust binnen…

Expositie Passie

Expositie Het veelzijdeg Collectief
Op zaterdag 9 november 2019 is de opening van de expositie van kunstschilderes An Hong van 16.00u tot 18.00u.

An Hong exposeert schilderijen, beelden en beschildert flesje en bollen die gemaakt zijn van glas of kristal van binnenuit; het zijn landschappen of episodes uit klassieke Chinese verhalen.

De tentoonstelling duurt tot t/m zaterdag 4 januari.

Zie ook het artikel in De Woudenberger.

Periode: 5 november 2019 t/m 4 januari 2020
Openinstijden: Maandag t/m Vrijdag van 9.00 – 20.00 uur
Zaterdag van 10.00 – 12.30 uur

Expositie Vanuit het hart

KCW Vanuit het hart Welkom op onze expositie Lieve familie, vrienden en kunstliefhebbers,

Hierbij nodig ik jullie van harte uit op de opening van onze expositie in het Cultuurhuis, Dorpstraat 40 in Woudenberg “Vanuit het hart” op zaterdag 8 september om 16.00 uur.

opening: John ter Weijden live muziek: Gildor van Beers.

Carel (1940) tekent al vanaf zijn kinderjaren. Vanaf 1992 volgde hij vele cursussen en workshops, schilderen en beeldhouwen. Zijn vaak kleurrijke werk ontwikkelde zich van realistisch en figuratief naar meer figuratief/abstract. Vaak kan je wel herkennen waar het om gaat maar is de vorm niet meer belangrijk. Mens en dier spelen een belangrijke rol in zijn werk. Hij is lid van de amateurschildervereniging ‘De Vrije Kwasten’. Op deze expositie is oud en nieuw werk te zien. www.carelwiggerman.nl

Yvonne (1967) is in 2012 begonnen met beeldhouwen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Naast haar werk als oncologieverpleegkundige is ze parttime beeldhouwster en volgt regelmatig workshops. In haar werk wil zij graag de emotie vangen, van een gebeurtenis, een relatie. Zij werkt met allerlei steensoorten (speksteensoorten, albast, serpentijn, seleniet) en brons.

Graag tot ziens op 8 september

Carel: Tel. 033-4944254 Yvonne: Tel. 06-30368822

Als je niet kunt komen even goede vrienden hoor en kun je de expositie dagelijks bezoeken van 8 september tot 3 november, behalve op zondag. www.kunstencultuurwoudenberg.nl

Groepsexpositie 2018 Druk

kcw_expositie_januari_2018In de Galerie “De Kunstberg” is van 13 januari tot en met 2 maart 2018 de expositie “Druk” te zien gemaakt door de leden van de kunstenaarsgroep De Kunstberg. De officiële opening is gepland op zaterdag 13 januari 2018 om 16.00 uur en wordt verricht door mevrouw T. Cnossen, burgemeester van Woudenberg. Iedereen is welkom. De galerie is gevestigd gelijkvloers en op de eerste etage van het “Cultuurhuis”, Dorpsstraat 40 te Woudenberg en is alle werkdagen open van 09.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang is gratis.

Druk
Druk betekent blijkbaar voor vele mensen totaal iets anders. Druk zijn met het werk, in het hoofd, de drukker als beroep, druktechnieken, op iets drukken, veel kleuren, vormen en technieken laten zien. Kortom de 20 kunstenaars hebben het thema behoorlijk weten uit te diepen zowel in twee als in drie dimensionaal werk. Ze hopen dat de kijkers het niet te druk hebben om naar al dat werk te gaan kijken.
Voor meer kijk op www.dekunstberg.nl