aad_en_ineke

Van 5 november 2016 tot en met 7 januari 2017 exposeren twee leden van het platform beeldend kunstenaars De Kunstberg in Galerie De Kunstberg in het Cultuurhuis, Dorpstraat 40, Woudenberg. De officiële opening wordt op 12 november om 16.00 uur verricht door dichter, schrijver en muzikant René Hillenaar.

De schilderijen zijn van Aad Gordijn. Hij tekent en schildert sinds zijn vroege jeugd. Op de lagere school al was hij altijd te vinden met een potlood en een stukje papier. De kunstacademie was in die tijd geen optie er moest een vak geleerd worden. Tijdens zijn verdere loopbaan werd het schilderen en tekenen naar de achtergrond gedreven en maakte hij carrière in grafische industrie. Na beëindiging van zijn grafische activiteiten stortte hij zich geheel op schilderen en beeldhouwen en bezig aan een inhaalslag op het creatieve vlak. Aad schildert in olieverf, acryl, aquarel, gouache en airbrush. Ook maakt hij computergrafics en beelden in hout, steen of chamotte. Zowel bij de particulier als bij het bedrijfsleven zijn, zijn werken gewild. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Op het eerste gezicht lijken zijn schilderijen zeer fijn geschilderd. Bij nadere beschouwing valt op dat niet elk detail wordt uitgewerkt, het gaat in de eerste plaats om ‘suggestie van aanwezigheid’. Hiervoor zijn kleur en sfeer even bepalend als de exactheid van details.

De beelden zijn van Ineke Wurfbain. Ineke heeft de drang om te creëren al van jongs af aan. Als kind tekende zij veel, daarna werd muziek en zang een tijd lang haar belangrijkste expressievorm. De opleiding aan de Academie voor Industriële Vormgeving heeft zij voortijdig beëindigd, omdat ze alsnog de kans kreeg geneeskunde te gaan studeren. Na deze studie en een carrière in het medische vak, is Ineke lessen gaan volgen in boetseren, keramiek en beeldhouwen. En het heeft haar niet meer losgelaten. Abstracte beelden, emoties en het menselijk lichaam zijn voor Ineke belangrijke onderwerpen. Ook experimenteert zij met andere materialen, zoals textiel, brons, porselein en kunststof.

Informatie: www.dekunstberg.nl