In het weekend 7 en 8 oktober vindt voor de 25e keer de expositie van de “buitenschilderweek Leusden – Woudenberg” plaats in de expositieruimte van Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2 te Leusden. Een jubileum dus. Zowel zaterdag als zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
De feestelijke opening van deze jubileumeditie is op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur door Gerolf Bouwmeester, burgemeester eusden en Magda Jansen-van Harten, burgemeester Woudenberg.

In de week van 3 tot en met 7 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats.
Er is weer met veel enthousiasme getekend en geschilderd in allerlei technieken door maar liefst 58 deelnemers. De meesten hebben ook vijf dagen deelgenomen.

Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood, kwast, camera en dergelijk was daar welkom. Het was prachtig weer, op één dag na. Op die dag met heel veel regen trotseerden vijf schilders het slechte weer en vonden een gastvrije ontvangst bij Welkoop in Woudenberg. Ze konden daar binnen schilderen in de overdekte winkel en tuincentrum.
Op de overige mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben de kunstenaars naar hartenlust hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier.

De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn na 25 jaar een begrip in Leusden, Woudenberg en wijde omgeving.

Het mooie weer maakte weer een feestje van deze buitenschilderweek die door veel deelnemers wordt ervaren als een extra vakantieweek. Er is flink geschilderd en heel wat bijgepraat.
Wanda Landwaart had vijf inspirerende locaties gevonden waar de groep iedere keer naar toe ging om daar of in de omgeving te tekenen of te schilderen.

Maandagmorgen verzamelden zo’n 50 schilders in de grote tuin van Wanda waar van alles te schilderen valt.
Op de tweede dag waren de fleurige heide en het bos op het Treekerpunt in landgoed den Treek het decor.
Woensdag viel de regen met bakken naar beneden maar gelukkig was Welkoop zeer gastvrij.
Op donderdag was de groep schilders te gast op Laapeerseweg 5; bij “Laapeers, Natuurlijk samen”. Een bijzonder erf met bomen, yurt, vijver, boten, varkentje, krachtspiralen, trouw- en rouwkoetsen, paarden en koeien in de stal, een wei omzoomd met bomen.
Vrijdag werd de “Groene Belevenis “ aan de Hamersveldseweg in Leusden de schilderplek, een prachtig natuurgebied. Hier werd tenslotte onder het genot van een hapje en een drankje de week afgesloten en de gemaakte werken van die week aan elkaar getoond.

De kunstenaars kijken terug op een zeer geslaagde week met als echte afsluiter de expositie te Leusden.
De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman, Wanda Landwaart, Patrice de Jonge (allen lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) Martin Vermeul (KCW De Kunstberg in Woudenberg) en Geke Steenmetz (kunstenares uit Amersfoort).

De expositie is in Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2, Leusden.
Zaterdag 7 en zondag8 oktober 11.00 tot 17.00 uur.

Wil je volgend jaar ook meedoen?
In 2024 is er weer een buitenschilderweek en wel op maandag 8 t/m vrijdag 12 juli.
Deelname is gratis.
Zet het alvast in je agenda en kom naar de expositie.