Het kinderatelier zette woensdag1 november de deuren open voor iedereen die daar eens een kijkje wilde nemen: er was een expositie georganiseerd van de daar door kinderen gemaakte werkstukken. De laatste paar weken was gewerkt aan het project ‘Onder Zee’.

Overal kinderen
In het beeldhouwatelier was het met 17 kinderen een drukte van belang. Overal zaten kinderen te kleien, te verven of te knutselen.  In het schilderatelier stonden alle gemaakte werkstukken uitgestald op tafels onder het schuine dak. Er stond zelfs een heuse zeemeermin opgesteld! Het zag er prachtig en kleurrijk uit. Docenten Helena van Spriel, Justine Herzog, Florence van den Burg, Ellen van Beeck en Annie Clement hielpen waar dat nodig was maar de meeste kinderen waren al zo bekend met de gang van zaken in het kinderatelier dat dat niet vaak nodig was.

Verschillend materiaal
Ondertussen richtten ze de expositie in met de werkstukken die al af waren. Er is onder meer gewerkt met ecoline, met acrylverf en gestempeld met wattenstaafjes voor een speciaal effect. Ook werden ballonnen omgetoverd in bolle op Nemo lijkende vissen door ze met papier-maché te bedekken. Van beschilderd purschuim waren rotsen gemaakt. Nathan had van donkergroen serpentijn een werkstuk gebeeldhouwd: ”Dat was wel vijf weken werk maar ik vind het leuk om te doen. Ik noem het ‘ruwe kracht’.”

Thema: “Onder zee”
Ellen en Justine: ”Het werken met een projectthema is ons goed bevallen. Het werkt zowel voor de kinderen als voor ons erg inspirerend. Door te associëren bedenk je steeds weer andere technieken die van pas komen. Bij het werken met een projectthema komt elk kind aan de beurt met zowel kleien als schilderen. De kinderen bedenken nu zelf al nieuwe projectthema’s!”

Ook op scholen
De docenten zijn niet alleen actief bij het kinderatelier maar geven ook lessen op scholen. In juni hebben ze, gesubsidieerd door de gemeente Woudenberg lesgegeven op basisschool De Olijfboom. Een andere activiteit is het organiseren van knutselkinderfeestjes in het atelier.

Justine: ”Informeer gerust wat er mogelijk is!” [justineherzog.st@gmail.com of florencevandenburg@hotmail.com].
Aanmelden voor het kinderatelier kan ook via info@cultuurhuiswoudenberg.nl.