In zeven regio’s in Nederland wordt dit jaar voor de elfde keer van 9 tot en met 20 mei weer het Feest van de Geest georganiseerd. Die regio’s zijn Groningen/Noord Drenthe, Midden en ZO Drenthe, Overijssel Pinksteren een ontmoeting zijn tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van en ZW Drenthe, Utrechtse Heuvelrug, Zoetermeer en Delft en omgeving.

Terugkerend evenement
Dit boeiende evenement, dat om de paar jaar plaatsvindt, wil in de periode tussen Hemelvaart en en Pinksteren een ontmoeting zijn tussen beeldende kunst, Pinksteren en de architectuur van kerkgebouwen. De twaalf kerken waar deelnemende kunstenaars exposeren zijn dan open voor publiek dat zelf kan kiezen in welke kerken ze een kijkje willen nemen.

Kerkgebouw en Pinksterfeest
De kunstenaars bezoeken voorafgaand aan het evenement de deelnemende kerkgebouwen en kiezen waar ze graag willen exposeren. Iedere kunstenaar maakt nieuw werk dat geïnspireerd is op het Pinksterfeest en op het kerkgebouw. Met deze inspiratie leggen ze een verbinding tussen hedendaagse kunst, spiritualiteit, geloof, zingeving en ontspanning. De geëxposeerde kunstwerken kunnen een nieuwe beleving van het geloof bieden.

Thema “Troost”
Het thema van dit jaar is: ‘Troost’. In het verleden hebben ook Woudenbergse kunstenaars deelgenomen. Nu zijn er onder de deelnemende kunstenaars bekende namen die hier wel eens in Galerie de Kunstberg hebben geëxposeerd.

Voorhof Woudenberg
In de Voorhof aan de Nico Bergsteijnweg zullen Karin Bluijs en Senad Alic exposeren.

Senad Alic komt uit Amsterdam en laat in zijn werk de ruimte zien die hij jaren geleden hier ook gastvrij kreeg: de ruimte om jezelf te blijven en op een eigen manier onderdeel van de samenleving te worden. Hij werkt met mixed technieken op doek met acryl en olieverf.


Senad Alic

Karin Bluijs komt uit Haarlem en woont nu in Leersum. Ze ontwerpt sieraden maar werkt ook in het groot. Meestal gebruikt ze metaal gecombineerd met andere materialen zoals stof, plastic en glas. Troost heb je volgens haar zowel bij ‘grote’ gebeurtenissen in het leven nodig als bij kleinere of dagelijkse voorvallen. Zelf worstelt ze met depressiviteit en biedt het bezig zijn met creëren haar tijdelijk een vlucht daaruit. Ze maakte een meisje met een troostmantel waardoor je niet ziet wat daaronder verborgen zit.


Karin Bluijs

Openingstijden & deelnemende kerken
Tijdens Feest van de Geest zijn de kerken open van 13.00 – 17.00 uur op donderdag 9 mei, zaterdag 11 mei, zondag 12 mei, zaterdag 18 mei, zondag 19 mei en maandag 20 mei.

Deelnemende kerken zijn de Voorhof in Woudenberg, de Dorpskerk in Maarsbergen, de Maartenskerk in Doorn, de St Martinuskerk in Doorn, de Ludenkapel in Doorn, de Andrieskerk in Amerongen, de Michaelkerk in Leersum, de Johanneskerk in Leersum, de Parklaankerk in Driebergen, de Grote kerk in Driebergen en de Ontmoetingskapel in Maarn.


Corrie Smit Ruitenberg in ontmoetingskapel Maarn