Ik ben Florence en start in het najaar van 2021 met tekenlessen voor kinderen op de woensdagmiddag en voor volwassenen op de donderdagavond.

Wat kunnen cursisten verwachten?
Ik vind het belangrijk dat cursisten de ruimte voelen om zich te ontwikkelen. Iedereen kan tekenen maar niet iedereen durft het. Mijn lessen hebben een werkvorm waarbij je een eigen vaardigheid ontwikkelt. Je ontwerpt, tekent en kleurt naar eigen inzicht maar leert ook over techniek, vormen, kleuren en symboliek. Het gaat daarbij niet alleen om het eindresultaat maar ook over de weg ernaartoe, die heel leuk en verassend kan zijn.

kcw Florence van den BurgHoe creatief ben jij?
Al op jonge leeftijd hield ik van tekenen, kleuren, schilderen en tuinieren. Ik tekende of schilderde overal bloemetjes op en verzamelde oude doorleefde meubels. Op de Vrije Academie voor Kunsthistorisch onderwijs volgde ik overzicht cursussen kunstgeschiedenis, symboliek in de kunst, stijlen en woonculturen en Art nouveau & Jugendstil en reisde ik over de wereld om te leren over en van andere culturen. Met een cursus meubel stofferen, een opleiding tuinarchitectuur, lessen in acryl schilderen en tekenlessen voedde ik mijn creativiteit.

Wanneer startte je met mandala tekenen?
Toen ik moeder werd ervaarde ik wat creativiteit met kinderen deed. Tijdens het mandala tekenen met kinderen viel het mij op hoe rustig ze werden en ik dacht: “Dat wil ik graag met anderen delen.” Dus ontwikkelde ik mijn eerste workshop met kinderen en vervolgens ook cursussen voor volwassenen.

Wat heb je verder voor achtergrond en wat doe je voor de kost?
Ik heb ook een zakelijke kant. Ik studeerde af aan de Hoge School van Utrecht en behaalde een Bachelor in de Economie met Communicatie als hoofdvak. Daarna werkte ik vijftien jaar als communicatieadviseur bij commerciële en later bij non-profit organisaties. Na de opleiding kindercoach verdiepte ik mij in ontwikkelingspsychologie en werkte ik in de preventieve jeugdzorg. Al deze ingrediënten hebben ertoe geleid dat ik nu mijn creatieve kant én mijn zakelijke kant ruimte geef;
– Ik bied tekencursussen en workshops www.je-mag-er-zijn.nl
– Ik coach mens en bedrijf bij ontwikkelingsprocessen www.coachincomm.nl

Ik verheug me erop om nieuwe gezichten te ontmoeten bij Kunst en Cultuur Woudenberg.

Mail mij gerust florencevandenburg@hotmail.com of bel 06 29397136 voor meer informatie.