Zaterdag 2 september werd de cursistenexpositie officieel beëindigd met een finissage. Docenten, cursisten en belangstellenden waren hierbij aanwezig. Deze expositie gaf alle Woudenbergers de kans om te zien wat cursisten bij KCW de Kunstberg zoal leren op de cursussen. Dat stimuleert mensen om ook een keer een cursus te volgen en een keus te maken uit het aanbod dat er is.
Het was een gezellige bijeenkomst onder het genot van koffie, thee en een koekje waar zowel docenten als cursisten vertelden over hun ervaringen. Er waren ook geïnteresseerden. Al met al deden ongeveer 30 personen mee met deze finissage.

Afdruk in klei
Reina Bruinsma vertelde als eerste dat ze bij KCW de Kunstberg zo blij is met de lessen en de open ateliers omdat mensen er elkaar stimuleren: ”Er is hier kruisbestuiving”. Ze had inmiddels gemerkt dat in het Cultuurhuis te Woudenberg, waar alle kunstactiviteiten samen komen, kruisbestuiving wordt bevorderd. Ook mensen met een beperking zijn er met hun begeleider van harte welkom.

Naaikunst
Ook Nanda van de Peut die naailes geeft beaamde dat het onderling contact tussen cursisten heel waardevol is: ”Je kijkt bij elkaar en stimuleert elkaar. Verder deel je tijdens het werk ook andere dingen met elkaar. Er is saamhorigheid. Zo wordt de les een rustpunt in de week.” Verschillende cursisten komen bij haar op naailes als ze zwanger worden om later zelf kleertjes te kunnen maken voor hun kind.


Cursiste Jaleesa vertelt over haar ervaringen op naailes bij Nanda.

Werken met glas
Glasdocente Krista Israel heeft vier jaar elders lesgegeven. Haar lessen waren overgenomen door Titia Felderhof. Krista verraste nu iedereen met de mededeling dat ze weer terugkwam als docente om de lessen samen met Titia te geven “want het is hier goed georganiseerd, er is goed materiaal en gereedschap en de sfeer is hier gezellig. KCW de Kunstberg is wat dat betreft uniek!”

Kinderatelier
Florence van de Burg vertelde over de goede sfeer op het kinderatelier op woensdagmiddag. Voor de kinderen die dat willen is er op woensdag 1 november een expositiemogelijkheid.

Tekenen met pastelkrijt
Myrtille Offermans kondigde haar cursus tekenen met krijt op woensdagavond aan en liet aan de hand van werk van een cursist zien wat voor mogelijkheden dit materiaal heeft.

Open atelier op dinsdag én donderdag
Tot slot vertelde voorzitter Martine Krikke dat er plannen zijn om bij voldoende interesse ook op donderdagochtend een open atelier te starten. Hier kunnen geïnteresseerden aan eigen werkstukken werken en genieten van elkaar tips.

Na afloop van de finissage konden de aanwezige cursisten hun werk mee naar huis nemen

.