Glas in Beeld is een cross-over tentoonstelling waarin fotografen het werkproces van hedendaagse glaskunstenaars in beeld brengen. 15 Glaskunstenaars uit Nederland worden gekoppeld aan 15 fotografen, waardoor 15 projecten ontstaan. Elk project richt zich op het werkproces van de glaskunstenaar, in de eigen stijl van de fotograaf. De kunstenaars en fotografen werken sinds januari samen.

Naast de beelden van de fotografen heeft de samenwerking tussen glaskunstenaars en fotografen ook nieuw werk in glas in combinatie met fotografie opgeleverd.

Glastechnieken
De glaskunstenaars gebruiken verschillende traditionele en artistieke technieken zoals ovenblazen, glas in lood, glasbewerking met een brander, graveren etcetera. De gebruikte glastechnieken hebben allemaal een eeuwenoude geschiedenis.


Welke kunstenaars
De tentoonstelling toont glaskunstenaars Albert Seubring, Carl van Hees, Geir Nustad (NO/NL) en Josja Schepman, Ida Scheijgrond, Jacky Geurts, Jan Hooghiemstra, Krista Israel, Marc Barreda USA/NL), Marieke Peters, Maurice La Rooij, Paul Funcken, Sacha Brienesse, Titia Felderhof en Zuheir Alkazzaz (SYR/NL).

Introductie glaskunst
Deze tentoonstelling biedt een breed publiek een introductie in de hedendaagse glaskunst, de werkprocessen erachter en de mogelijkheden die de hedendaagse glaskunst biedt voor een breed publiek.

Wanneer en waar

Van 23 november 2023 tot en met 7 januari 2024 in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort.

RIETVELDPAVILJOEN
ZONNEHOF 8 AMERSFOORT, NEDERLAND
Centrum voor fotografie en beeldcultuur
Facebook: 033 fotostad

Openingstijden: Donderdag t/m zondag 12.00 – 17.00 uur.
Toegang € 5,-.