Bij binnenkomst van de expositieruimte werden vaste bezoekers van galerie De Kunstberg onmiddellijk verrast door de totaal andere inrichting van de expositiezaal. Passend bij de eigenschappen van glas was de zaal nu ruim, transparant en licht. De scheidingswanden, waar anders schilderijen aan hangen, en de blokken waarop meestal beelden een plek krijgen waren naar elders verplaatst. Daarvoor in de plaats stonden of hingen glazen kunstobjecten vrij in de ruimte en werd bij alle ramen het buitenlicht gedempt door lange witte voile gordijnen.


Hangende glaspegels

Glaskunstenaar en organisator van de expositie Krista Israel: ”De gordijnen hebben we zelf gemaakt en opgehangen en de open houten tafels heeft mijn man Hendrik gemaakt. Deze inrichting heb ik speciaal bedacht voor deze expositie. We vragen nog eenmaal aandacht voor het Internationale Jaar van het Glas dat in 2022 door de Verenigde Naties is uitgeroepen. Glas is als kunstvorm overal ter wereld minder bekend bij het grote publiek. ”Ik heb als organisator veel voor deze expositie geregeld met ondersteuning door Gusta Boodt en Ineke Wurfbain.

Opening Burgemeester Magda Jansen
Zaterdag 19 november 16.00 uur opende burgemeester Jansen de tentoonstelling ‘GlasHelder’. Volgens haar kenmerkt de expositie zich door een hoog niveau van de kunstwerken en de deelnemende kunstenaars. Zij vindt het een mooi streven om ook studenten mee te laten exposeren. De burgemeester is er trots op dat deze bijzondere expositie in Woudenberg te zien is en raadde de aanwezigen aan om vooral nog een keer te komen kijken maar dan in gezelschap van vrienden of bekenden. Zelf is ze van plan met haar dochters terug te komen.


Glaskorrels

Een aantal docenten en 11 studenten van verschillende leeftijden van de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Nunspeet laten hun werk zien. Van Titia Felderhof die bij KCW les geeft in glasfusing hangt er een installatie van grote glazen platen waarin glas gecombineerd werd met paddenstoelen van wol van kunstenaar Anna Skubisz. Bijzonder waren ook de wijnglazen met een glazen vogelpoot.

Deze expositie is volgens Krista belangrijk omdat een glastentoonstelling weinig voorkomt in Woudenberg. Door deze expositie wordt glaskunst ook op lokaal niveau zichtbaar voor vele Woudenbergers.

De tentoonstelling duurt tot en met 7 januari.