Wat is er mooier dan melk omtoveren tot kaas. Een prachtige manier om melk houdbaar te maken maar we gaan natuurlijk ook voor de heerlijke smaak.
Ik heb al een aantal kruiden gedroogd die gebruikt kunnen worden tijdens de workshop. Denk dan aan Daslook, Brandnetel of kruiden uit de tuin zoals Selderij, Bieslook of combinaties die je zelf maar kunt verzinnen.
Neem eventueel je eigen gedroogde kruiden mee.
Een spannend moment van kaas maken is als je de wrongel gaat aansnijden en dan ziet dat de melk is veranderd in een stevig product.
Rustgevend is dat half uurtje dat je de wrongel lekker gaat roeren met je handen. De tijd waar de wrongel rijp wordt. Dan het mengen van de kruiden erdoor en het afvullen van de vaatjes. Tot slot wordt de kaas geperst.
Daarna komt het moeilijkste, namelijk het wachten. Het wachten tot je eindelijk na een week of 3 à 4 je eigengemaakte kaas mag proeven!
Dag: | zaterdag 09.00 – 13.00 uur |
Datum: | 15 maart 2025 |
Lokatie: | De Regenboog, Reinaerde, Trompplein 2 in Maarn |
Kosten: | € 42,50, te betalen via eenmalige machtiging |
Opmerking: | minimaal 6 personen, maximaal 10 personen |
Inlichtingen: | Marion Copal 0343 443507 |
Inschrijven: | via de website www.maarnwijzer.nl bij Culinair |