Maandag 4 juli startte de 24ste buitenschilderweek waar maar liefst 38 deelnemers aan mee deden. Na een lange corona pauze kon er weer gezamenlijk buiten geschilderd, getekend of gefotografeerd worden op zorgvuldig uitgezochte locaties in Leusden en Woudenberg. Het weer was fantastisch en de resultaten kunnen vanaf 15 oktober worden bekeken tijdens de expositie in Galerie de Kunstberg in het Cultuurhuis Woudenberg. Tot die tijd zijn er al een aantal kunstwerken te bewonderen op het scherm van AFAS in Leusden.

Vijf dagen lang konden creatieve amateurs en professionals vanaf 10.30 uur een week lang, elke dag op een andere locatie, naar hartenlust werken aan haar of zijn kunstwerk. Landschappen, doorkijkjes, dieren en andere voorwerpen werden abstract en realistisch vastgelegd. Er heerste een blije, ontspannen en gezellig sfeer zo in de buitenlucht.

De aftrap van de Buitenschilderweek vond plaats in het schildersatelier in het Kunst en Cultuurhuis Woudenberg. Een onverwacht grote groep schilders, tekenaars en fotografen uit de omgeving verzamelde zich hier en onder het genot van een kop koffie kreeg iedereen uitleg over de locaties van die week. Daarna vertrok men naar landgoed Geerestein.

Dinsdag vertoefde de creatievelingen op een bijzondere locatie in de Glind langs het Melissenklompenpad. Hier stonden oude landbouwwerktuigen en vele rariteiten als kunstobject in het landschap uitgestald. Zelfs het oude naambord van de roomboterfabriek in Woudenberg. Woensdag bezochten deelnemers de boerderijen aan de Heetvelderweg en donderdag was het landschap van de Waterlooweg in Leusden het onderwerp.

Op de laatste dag kwam iedereen naar landwinkel en kaasboerderij Vicariën erf aan de Leusbroekerweg. Aan het eind van de dag werd er afgesloten met een mini expositie van het gemaakt werk onder het genot van een hapje en een drankje. Een kleurrijk tafereel waarbij iedereen elkaars werk bekeek en waarbij Carel, Geke, Patricia en Wanda werden bedankt voor de geoliede organisatie.

Van 15 oktober tot en met 10 november is het werk van de Buitenschilderweek voor iedereen te bewonderen tijdens de expositie in Galerie de Kunstberg, Cultuurhuis Woudenberg.

In 2023 staat de buitenschilderweek van 3 t/m 7 juli gepland. Suggesties voor mooie locaties kunnen worden doorgegeven aan Wanda Landwaart, wandalandwaart@gmail.com of Carel Wiggerman, carel.wiggerman@gmail.com.