Krista Israel, glaskunstenaar uit Woudenberg maakte het afscheidscadeau voor de  in 2022 vertrekkende raadsleden in Woudenberg: een lijntekening in glas van de oostgevel van het oude station Woudenberg-Scherpenzeel. De uitreiking geschiedde door burgemeester Magda Jansen op 29 maart 2022.

De gemeente Woudenberg had een Open Call uitgeschreven bij Galerie De Kunstberg om een ontwerp te maken voor een afscheidscadeau voor de vertrekkende raadsleden. Voorwaarde was dat het ontwerp een link moest hebben met Woudenberg.

Zo koos Krista voor het oude stationsgebouw te gebruiken in het ontwerp. Een deel ervan staat nog overeind en laat zien, ondanks dat het in zeer slechte staat verkeert, wat een prachtig gebouw het ooit moet zijn geweest en wat een belangrijk punt van vervoer vanuit en naar de omgeving.

Krista stuurde een glazen afbeelding van het oude station in. De afbeelding van 30x50x2,5 cm was gemaakt door glas te bewerken met een handbrander [flamework].

Het oude station Woudenberg/Scherpenzeel is vorm gegeven in een lijntekening van glas. De afbeelding 30x50x2,5 centimeter is vervaardigd door glas te bewerken met een handbrander (flamework).

Het ontwerp komt van een antieke technische tekening die Krista vond in het archief bij de provincie Utrecht. Het ontwerp werd op een hittebestendige plaat overgenomen en de lijnen zijn getraceerd met glasstaven die gebogen en aan elkaar zijn gelast. Vervolgens bevestigde Krista het glasobject in een lijst.

Een prachtig cadeau voor de scheidende Raadsleden!