Dutch Glass Biennale

Krista Israel en Titia Felderhof, glaskunstenaars en docenten bij Kunst en Cultuur Woudenberg willen met deze biënnale glas in de kunst een platform bieden. In Nederland zijn er relatief weinig podia voor specifiek glas in de kunst; zij willen daar verandering in brengen.
Krista en Titia geloven dat beeldende kunst met glas meer de aandacht verdient van het brede kunstminnende, nieuwsgierige publiek. Het materiaal glas heeft unieke en fascinerende eigenschappen die in de beeldende kunst van toegevoegde waarde zijn.

 Living the Glass Age
Living the Glass Age zet samen met 28 professionele kunstenaars de toepassing van glas in de kunst breder op de kaart. Living the Glass Age deelt ook kennis en vergroot het bewustzijn van de technieken en processen die bij het maken van objecten van glas komen kijken. Door een verdiepend programma met lezingen, demonstraties, performances, rondleidingen en een workshop aan te bieden, willen we mensen inspireren en enthousiasmeren om zelf de wereld van glas te verkennen.

Living the Glass Age is een expositie-drieluik:
connected  –  through glass  –  into the future

Hedendaagse beeldend kunstenaars omarmen steeds meer en meer het glas als middel om hun werk te versterken. Wij hebben kunstenaars uitgenodigd vanuit verschillende achtergronden. Er zijn kunstenaars die glas niet als hun voornaamste materiaal gebruiken en er zijn kunstenaars die in de basis opgeleid zijn om te werken met glas.

Daarnaast is er de Open Call voor kunstacademie studenten met de Nederlandse nationaliteit of wonend in Nederland die dit jaar afstuderen of alumni van de afgelopen 3 jaar.
Al deze kunstenaars inspireren elkaar en het publiek met innovatief en sterk werk.


De expositie is voor publiek geopend van 23 maart t/m 14 april 2024.
Tickets zijn verkrijgbaar via de website https://livingtheglassage.com/tickets-contact/.
Lokatie: Kapel van het Eemklooster, Daan Fokkemalaan 22, Amersfoort.