Operazangeres, docente, schrijfster en coach Liza van der Peijl (Haarlem, 1992) woont sinds 2019 in Amersfoort.

Nadat ze haar Bachelor diploma behaalde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haar Master aan de Royal Academy of Music in Londen, is Liza inmiddels ook gediplomeerd psychologe.

In haar werk als coach combineert Liza inzichten uit beide werelden. Met haar achtergrond als zangeres heeft Liza jarenlange ervaring met zenuwen en spanning. Audities. Concerten. Concoursen. Heerlijk om te zingen voor een publiek, maar soms ook doodeng. Tijdens haar training en optredens heeft Liza echter vele praktische tools geleerd om je zenuwen onder controle te krijgen. En die deelt ze graag met haar cursisten. Liza werkt onder andere met visualisaties, lichaamshouding en oefeningen voor een juist stemgebruik.

Ook geeft Liza theaterworkshops aan kinderen, jongeren en volwassenen. De oefeningen en spellen worden afgesteld op de doelgroep, het uiteindelijke doel blijft hetzelfde; plezier hebben en samen theater maken. Uiteraard komen lichaamstaal en mimiek breed aan bod. Ook wordt er geïmproviseerd en worden er allerlei spellen gedaan; de deelnemers worden ook aangezet om hun eigen fantasie te gebruiken. Dit alles om de deelnemers vrijer te laten worden op het toneel. Er worden oefeningen in ‘snelschrijven’ gedaan, maar ook nieuwe scènes bedacht. Maar het belangrijkst is dat er wordt gelachen; zonder humor geen theater!

Naast haar liefde voor muziek en haar interesse in de psychologie, heeft Liza ook een grote passie voor verhalen. Zo schrijft ze voor meerdere websites, waaronder Fabulous Mama en Italië Magazine en geeft ze cursussen Creative Writing, Ook heeft Liza meerdere kinderboeken geschreven. Het eerste boek, met prachtige illustraties van Mirko Filippi is inmiddels uitgegeven in Nederland, Italië en Mexico. In Nederland heet het boek ‘Sticker, de Kraai-Kat-Kikker’.

Ten slotte is Liza trotse mama van Elio Orlando (2020). Zijn naam verwijst naar Liza’s grote passies; Elio verwijst naar de Zonnegod uit de Griekse mythologie en Orlando naar de beroemde en prachtige opera van Vivaldi (Orlando Furioso).

 
Hier kun je Liza horen zingen:

 
Op haar site kun je meer lezen over Liza’s werk en ervaring als coach:
https://www.lrcoaching.nl

In dit interview kun je meer lezen over haar achtergrond:
https://indebuurt.nl/amersfoort/amersfoorters/liza-is-coach-en-operazangeres~116799/

Dit is de link naar de Nederlandse versie van haar kinderboek:
https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9377

En ten slotte een aantal blogs die zij heeft geschreven voor Fabulous Mama…
https://www.fabulousmama.nl/personal/mein-dein-en-don-juan-blog-van-liza-rebecca/

en Italië Magazine
https://www.italiemagazine.nl/lang-leve-de-brunello/