Op 29 september en 12 oktober heb ik weer de mini cursus ‘Bloemen in klei’ gegeven. Met achte leuke gemotiveerde deelnemers gingen we aan de slag. Op de foto’s zie je de verschillende stappen van het proces + een aantal eindresultaten.

Voor een aantal cursisten was het de eerste keer dat ze iets met klei deden, dus best wel spannend. Voor mij als docent is er vooral de spanning van het bakproces. De tweede stook doe ik op 1120 graden; dat is hoog en geeft een mooi glanzend resultaat. Het is altijd weer een feestje om als de oven eindelijk is afgekoeld de resultaten te zien. Wat eerst helemaal bedekt met een rose of wit laagje de oven is gegaan, komt sprankelend tevoorschijn! Een blije en trotse ‘Juf’

Voor wie denkt, jammer , dat heb ik gemist, ik had graag mee willen doen…… in het voorjaar wordt deze curus herhaald. Data volgen en worden gepubliceerd op de website.

Verder start ik 9 november met “Oma’s gehaakte kleedjein klei”. De tweede avond is 30 november. Een kleedje of kant afdrukken. Daarna de gebakken werkstukken glazuren.
Zie cursusaanbod.