Tekenen met Pastelkrijt

Sinds een paar maanden is Myrtille docente bij Stichting Kunst en Cultuur Woudenberg. Zij geeft les in tekenen met soft pastel krijt. Haar lessen deelt ze op in blokken van 5 lessen. Door de opdrachten die ze geeft leren de cursisten de benodigde technieken. “Met softpastel kun je zowel tekenachtig als heel schilderachtig werken. Het is een laagdrempelig materiaal omdat je geen kwasten hoeft schoon te maken.”

In 2021 deed ze in 2021 voor het eerst mee aan de Open Atelier Route en momenteel is zij daar secretaris. Dus ook organisatorisch draait Myrtille volop mee.

Haar moeder was activiteitenbegeleidster, had veel materiaal thuis en gaf ook creatieve cursussen. Als kind kreeg Myrtille het creatief bezig zijn met de paplepel ingegoten. In 1968 kwam het gezin vanuit Zeist in Woudenberg wonen. Myrtille bezocht de Griftschool en de Koningin Wilhelminamavo in Doorn. MTS bouwkunde deed ze in Amersfoort. Ook volgde ze cursussen bij Project en ‘Woudenberg maakt Woudenberg wijzer’: de voorlopers van stichting Kunst en Cultuur Woudenberg.

Haar studies MTS Bouwkunde en HKU interieurdesign boden creatieve uitdagingen op het gebied van vormgeving, architectuur en interieur. Ze werkte bij verschillende architectenbureaus in de regio onder andere als bouwkundig tekenaar bij het Woudenbergse architectenbureau Van der Pluijm en Ruijssenaars.

Sinds 2014 kan ze als zelfstandig kunstenaar bij Myrt-Art al haar tijd aan haar creatieve werk en cursussen geven. Ze geeft les bij stichting Kunst en Cultuur Woudenberg. “Wat mij betreft zouden er wel meer docenten en jonge kunstenaars bij mogen komen bij de Kunstberg en bij stichting Kunst en Cultuur Woudenberg. Ook bij de Open Atelier Route hopen we op meer jongere deelnemers.” Om bij tekenen en schilderen haar eigen stijl te ontwikkelen volgt ze nog steeds cursussen model-en portrettekenen en pastel. Haar werk is heel divers. Ze maakt gebruik van verschillende materialen zoals olieverf en pastel maar ook aquarel, inkt, acryl en mixed media. Ook fotografeert ze. Naast stillevens schildert ze veel portretten. In de toekomst hoopt ze haar eigen bedrijf te hebben en meer in opdracht te werken.

Op haar website www.myrtilleoffermans.nl is haar veelzijdige werk te zien. Voor verdere informatie: info@myrtilleoffermans.nl.