Op zaterdag 22 april en zondag 23 april werd de Open Atelier Route (OAR) van 2023 georganiseerd door Stichting Kunstpromotie Leusden Woudenberg. Het thema was ‘Flower Power’. Flower Power was een stroming uit de jaren ’60 en ’70 waarbij protest en de drang naar vrijheid centraal stonden. Er werd ook geëxperimenteerd met hasj en wiet wat bijdroeg aan het gebruik van vrolijke kleuren in huis, mode en kunst.

Dat gold nu ook voor deze OAR. Veel werk was geïnspireerd op bloemen of op kleuren. Beide dagen waren de locaties waar kunst geëxposeerd werd geopend van 12-17.00 uur. In Fort 33 in Leusden was de overzichtstentoonstelling en de expositie van Linda de Wit. Daar waren ook de werkstukken te zien van Jong Talent en van jongeren die als asielzoeker onder het COA vallen en in het Van der Valk Hotel wonen. Deze buitenlandse jongeren waren de doelgroep die de stichting voor dit jaar had gekozen. Met elkaar kregen de jongeren een workshop schilderen geïnspireerd op Picasso.

Er deden 59 kunstenaars aan de OAR mee in 24 ateliers. De ateliers waren zoals gewoonlijk te herkennen aan de OAR-vlag. Door de overzichtstentoonstelling is het mogelijk van tevoren een keus te maken welke ateliers of welke kunstenaars men bezoeken wil.

Op sommige locaties exposeerden meerdere kunstenaars bij elkaar. Bij Tiko/Perron 3 bijvoorbeeld was er werk van 6 heel verschillende kunstenaars te zien. In het pand van de Kruijff accountants waren dat er twee. Er waren schilderijen, beeldhouwwerk, foto’s, keramiek, textiel, mixed media, glas en drukwerk te zien. De meeste ateliers werden goed bezocht.