Vrijdagavond 2 september

De Seizoensopening van het Cultuurhuis werd 2 september druk bezocht. Van 19.00 tot 21.00 uur werden bezoekers geïnformeerd welke activiteiten het komende seizoen gepland staan bij de verschillende gebruikers van ruimtes in het Cultuurhuis. Zowel op de begane grond als in de ateliers boven in het gebouw liepen veel geïnteresseerden rond.

Stichting Kunst en Cultuur was met een groot aantal stands vertegenwoordigd. De professioneel opgeleide docenten lieten daar zien wat cursisten bij hen kunnen doen of maken. Vanzelfsprekend presenteerden de schilder- en beeldhouwcursussen zich in de ateliers op de bovenste verdieping.
Ook voor kinderen zijn er creatieve activiteiten.

Daarnaast zijn er ateliermogelijkheden. Deze avond was tegelijkertijd de afsluiting van de expositie met werken van cursisten. Er start nu een nieuwe expositie “In het voorbijgaan” van Marita Buhler en Marga Rabouw. Op https://kunstencultuurwoudenberg.nl/ is meer te lezen over alle cursussen, workshops, ateliers en activiteiten.

In het Huiskamercafé waar wat te eten of te drinken was te krijgen was traden de Zeven Tinten Grijs op. Dat zorgde voor een gezellige sfeer. Ook de Kleine Schans, de bibliotheek, het Filmhuis, Hip en Handgemaakt, Duurzaam Woudenberg, Samen op Zondag en Mamacafé Wombé deden mee aan deze open avond.

Stichting Oud Woudenberg had beneden een sfeervolle  informatiestand ingericht. Daarnaast konden bezoekers ook in de Oudheidkamer op zolder naast de gebruikelijke expositie de nieuwste stijlkamer, oude fototoestellen en oude schrijfmachines bewonderen.


Naai Atelier met Nanda van de Peut


Bloemen afdrukken in klei met Reina Bruinsma