Theo Koot organiseerde 17 juni voor de tweede keer een Open Podium in het Cultuurhuis in Woudenberg. Bij een Open Podium worden schrijvers en dichters uitgenodigd om voor elkaar voor te dragen uit eigen werk.

Het was een boeiende middag met een kleine groep mensen. Er hadden zich meer liefhebbers als gast aangemeld die verschillende redenen moesten afzeggen.
Veel dichters ontmoeten elkaar op vergelijkbare middagen elders in het land.

Theo Koot
Theo Koot is een Woudenbergse dichter die al verschillende bundels op zijn naam heeft staan. Meestal schrijft hij over de natuur die hij tijdens wandelingen en rondom zijn woning ziet. Één bundel, ‘Het huis in Den Haag’, is autobiografisch. Toen hij pas met schrijven begon schreef Theo ook wel eens proza of verzonnen verhalen maar tegenwoordig concentreert hij zich op poëzie. Hij heeft gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige.

Anna Achterbos
Anna Achterbos is ook uit Woudenberg afkomstig en heeft 40 jaar als verpleegkundige gewerkt: eerst in het Sint Elizabethziekenhuis en later in het Meanderziekenhuis. Ook was ze jaren geleden betrokken bij Peuterspeelzaal Pinkeltje in Woudenberg. Haar verhalen gaan vooral over de periode dat ze in de verloskamers werkte omdat de cultuurverschillen tussen de mensen die ze daar ontmoette haar fascineerden. Het was een wereld van verschil of een zigeunerfamilie zich daar meldde om een bevalling van een familielid bij te wonen of dat er een orthodox joods gezin voor een bevalling kwam. Daarnaast waren er ook de vele andere patiënten en ook collega’s die ze er ontmoette. Anna: ”Ik heb van jongsaf aan altijd met veel plezier gelezen en die liefde voor lezen en voor gedichten blijkt blijvend.”

Helma Ketelaar
Helma Ketelaar komt uit het Gooi en schrijft over relaties. Vooral haar relatie met een man die homo blijkt te zijn staat centraal in haar bundel ‘Helaas niet voor mij’. Volgens Helma is er in het zuiden van het land meer belangstelling voor poëzie. Zij bezoekt bijvoorbeeld bijeenkomsten van dichters in het klooster van Breda. Ze is nu tussen haar vele activiteiten en werkzaamheden door met haar tweede bundel , ‘Rustig aan’, bezig. Helma schrijft bijzondere gedichten over eigen gevoelens en ervaringen en is daar, net als Theo, al jong mee begonnen.

Poëzie in Woudenberg
Theo hoopt in Woudenberg de belangstelling voor poëzie aan te wakkeren en een groep geïnteresseerden te verzamelen die zich regelmatig met poëzie lezen of schrijven bezig houdt. Genieten van poëtische taal. Voor informatie en/of aanmelding, bel of mail hem: 06-402 442 40 of thgk1952@hotmail.com.

Tot slot las hij een gedicht voor dat hij ooit schreef voor de poëzieweek in Woudenberg.

1969

Het waren mooie jaren
de geesten stonden één kant op
saamhorigheid stond hoog in het vaandel
net als Peace and Love.

De muziek bracht een ieder
tot hoge hoogtes, anders dan die stijfkop
die niets meer kon dan te aarzelen,
terwijl de rest begraven was te Kerkhove.
Maar uit der ledige hemel