Op zaterdag 13 november werd in galerie De Kunstberg met in achtneming van de coronamaatregelen de expositie van Carel Wiggerman en Evelien Kooloos geopend door de bekende kunstenaar Jan van Lokhorst uit Gouda. Van hem hangt er werk bij het Koninklijk Huis en in Amerika.

Zowel Carel als Evelien hebben veel lessen en workshops bij Jan gevolgd. De drukbezochte opening werd sfeervol met harpspel begeleid door Mariëtte Budding, een collega van Evelien. Ooit woonde Evelien in Woudenberg maar nu zijn beiden Leusdenaren en lid van de Vrije Kwasten. Deze kunstenaarsgroep werkt regelmatig samen met De Kunstberg uit Woudenberg. Doordat een geplande expositie onverwacht uitviel konden Carel en Evelien exposeren.

Hun expositie duurt tot 6 januari 2022. Carel exposeert beeldhouwwerk en Evelien schilderijen. Beeldhouwwerk en schilderijen vormen samen altijd een boeiende expositie. Jan van Lokhorst noemde in zijn interessante openingsspeech het feit dat ouderen niet zo trendgevoelig zijn als jongeren maar wel hebben bewezen de tand des tijds te kunnen doorstaan. Ze worden daarom om advies gevraagd. Als voorbeeld noemde hij de 2000 jaar oude Bijbel die nog altijd gelezen en geraadpleegd wordt maar ook oudere voetballers die regelmatig hun waarde laten zien met de door hen ontwikkelde kwaliteiten. “Oefening en experimenteren baren kunst maar kosten wel veel tijd.”

In Carels werkstukken zie je veel mensfiguren maar dit keer was er daarnaast ook een opvallende bronzen boomstronk te zien. Eveliens werk is bekend om de uitbundige kleurigheid en de grootte van haar werkstukken. Haar nieuwste werk spande wat dat betreft de kroon.

Er is veel variatie op de expositie te zien: van figuratief tot abstract, van uitbundig tot meer ingetogen.
Vanzelfsprekend is het werk van beiden te koop. Daarvoor kan contact gezocht worden via de mail: evelienkooloos@gmail.com en carel.wiggerman@gmail.com

Muzikale begeleiding