Evelien Kooloos

Zaterdag 10 september opende Evelien Kooloos, kunstenares uit Achterveld de expositie ‘In het voorbijgaan’ van Marga Rabouw en Marita Buhler in galerie de Kunstberg. Er waren veel vrienden, kennissen en bekenden bij aanwezig.

Het is een mooie en zeer gevarieerde expositie doordat er van beide kunstenaars zeer verschillend werk getoond wordt.

Marga Rabouw
Marga is lid van de Vrije Kwasten in Leusden en volgde vijf jaar geleden de kunstacademie. Daar leerde ze onder andere om met een andere blik naar materialen te kijken. Toch hergebruikt ze van jongs af aan al materiaal wat ze tegenkomt. Er hingen twee kunstwerken die van gedroogde theezakjes maar ook iets met de pluizen uit een droogmachine. Ook maakt ze nog schilderijen. Soms zit er ook in haar schilderijen heel subtiel textiel of garen verwerkt.

Marita Buhler
Marita maakte al in 1954 haar eerste beeldje en is later gaan beeldhouwen met allerlei soorten steen. Ze werd vrijwilligster bij de Tuinen, kunstcentrum in Leusden, omdat ze op zoek was naar mensen die Kunst maakten en leerde Ad en Wies van der Ploeg kennen. Ze heeft verschillende cursussen bij meerdere docenten gevolgd. Nu wijdt ze zich vooral aan schilderen en tekenen en aan haar nieuwste hobby: creatief schrijven en het schrijven van gedichten. Bij de opening werd een gedicht van haar voorgedragen. In de loop der jaren is ze van figuratief steeds meer abstract gaan werken maar de natuur is haar inspiratiebron gebleven.

Beide kunstenaars hopen dat er door deze expositie ook werk van hen gekocht zal worden.


Doek van theezakjes


Close-up doeken in het voorbijgaan


De expositie bekijken…