Hoewel de expositie Martin met Marjolein al vanaf 14 mei te zien was geschiedde de officiële opening op 21 mei in een samenzijn met vele genodigden, vrienden en familie. Martin opende de expositie; hij is dat gewend vanwege de vele openingen voor collega-kunstenaars. Uniek deze keer. Hij vertelde het als trotse vader fantastisch te vinden om samen met zijn dochter te exposeren. Vanwege deze expositie ontwikkelde zich een spannende en creatieve periode omdat vader en dochter samen werkstukken wilde maken. Samen vervaardigden ze een schilderij van een stukje muur met daarop twee halve vazen. Ook glazuurde Martin een door Marjolein gedraaide vaas.

Ook Marjolein was heel blij dat ze dit samen met haar vader kon doen. Ze wist dat hij het organiseren van een expositie eigenlijk niet meer wilde doen omdat het veel werk is. Hij liet zich echter door zijn dochter overhalen dit toch nog een keer te doen ter ere van zijn 75e verjaardag op 1 juni maar dan samen.

Marjolein: ”Wij delen naast onze bijzondere humor ook onze creativiteit en ik hoop dat ik daar bij het ouder worden net zo van mag blijven genieten als jij doet. Als kind vond ik het al fantastisch om met jou samen creatieve dingen te doen. Later als student ondersteunde jij mij daarin. Dat ik nu samen met jou mag en kan exposeren betekent onbeschrijfelijk veel voor me. Ik wil je dan ook bedanken voor deze uitnodiging maar vooral voor dat je er altijd voor me bent! Dit mag dan (wellicht) je laatste expositie zijn maar zeker weten niet je laatste schilderij en daarom alvast dit nieuwe schilderdoek voor je verjaardag”.

An Hong en Gusta Boodt ontvingen een mooi boeket als dank voor hun enthousiasme, kennis en hulp bij deze expositie. Na de opening ging iedereen naar de tentoonstelling om de schilderijen en vazen te bewonderen. Enkele vazen waren door Jeanette Vermeul gevuld met bloemen. Zowel Martin als Marjolein kregen van de bezoekers vele cadeaus. Hapjes en drankjes maakten er bovendien een gezellig samenzijn van.

https://houseofclay.nl/

https://www.martinvermeul.nl/