Opening expositie ‘In de Schijnwerpers’

Peter van Schaik, fractievoorzitter van Gemeente Belangen Woudenberg,  opende op 15 april om 16.00 uur in Galerie de Kunstberg de expositie “In de Schijnwerpers”. Zijn vrouw Remke is één van de 14 deelnemers.

Iedere Woudenberger krijgt bij deze expositie de mogelijkheid te laten zien wat hij of zij maakt. De expositie is daardoor altijd zeer gevarieerd met verschillende stijlen, technieken en materialen. Voor de officiële opening was er dit keer al werk te zien. Dit jaar hingen er naast alle schilderijen ook twee gedichten van Theo Koot. Verder was er borduurwerk van Loes Zuidema. Ditje van Gulik had een serie gebeeldhouwde figuren ingestuurd.

Peter vindt het een expositie om trots op te zijn: ”Voor veel kunstenaars is het fijn maar onwennig om in de schijnwerpers te staan terwijl ze juist trots mogen zijn op wat ze maken. Door te exposeren kunnen ze zich verder ontwikkelen.”

Hij wenste alle bezoekers veel plezier bij het bekijken van deze gevarieerde expositie. Hij roemde ook het creatieve aspect bij KCW.
De kunstenaars raadde hij aan eens na te denken over aanmelding bij de kunstenaarsgroep ‘de Kunstberg’. Deze groep kan wel wat nieuwe jongere deelnemers gebruiken.

Er was veel belangstelling van familie en bekenden van de kunstenaars voor deze opening. Ook waren leden van ‘de Kunstberg’ aanwezig. De expositie duurt tot 12 mei.