Momenteel is tot en met 29 maart in Galerie de Kunstberg een expositie van Pintura! te zien. De expositie wordt 4 maart [14.00-16.30 uur] officieel geopend door Maria Kemps, een bekende kunstenaar uit Schijndel.

Pintura! is een kunstenaarsgroep van zes kunstenaars die is ontstaan na een gezamenlijke workshop bij de kunstenaar Marian Filarski in Brabant in 2015. Samen volgden zij hier lessen en hun contact mondde in 2018 uit in een kunstenaarscollectief.

Pintura! bestaat uit Machteld van Leeuwen uit Oss, Ineke van Osch uit Rotterdam, Ellen van Beeck uit Amersfoort, Emmy den Ouden uit Schijndel, Lenie Larmit uit Waalre en Laurentine Bijnen uit Vught.  In 2018 exposeerden deze kunstenaars gezamenlijk in het Waalres Museum. Ze exposeren graag, zowel gezamenlijk, individueel, als met andere groepen samen.

Nu is er dus de expositie Pintura! in Galerie de Kunstberg. De naam Pintura! betekent schilderen of schildering. Dat is een passende naam voor deze groep omdat ze allemaal op het platte vlak werken.

Machteld & Ineke
Machteld werkt met gemengde technieken en gebruikt was, beitsen, cement en pigmenten waardoor structuren ontstaan die doen denken aan rotswanden en verweerde stenen.

Ineke woont zowel in Rotterdam als in Spanje en houdt van de Japanse esthetiek van Wabi Sabi. Het gevoel van Wabi Sabi brengt ze tot uitdrukking met onder andere de encaustictechniek. Hierbij wordt hete was, vermengd met pigmenten, in lagen opgebouwd.

Ellen& Emmy
Ellen experimenteert graag met verschillende materialen. Door al spelend onbevangen bezig te zijn kijkt ze wat er ontstaat. Ze beheerst verschillende technieken en maakt meestal organische vormen.

Emmy wordt geboeid door het lijnenspel in de natuur en hoe licht en donker daarin vervormingen doen ontstaan. Ze maakt plattegronden waarop het lijnenspel zichtbaar wordt vanuit de lucht.

Lenie & Laurentine
Lenie vindt inspiratie in het leven van alledag. In haar werk komen zowel herkenbare als abstracte thema’s terug. Ze werkt met uiteenlopende gemengde technieken op ondergronden als hout, papier, metaal en schilderdoek.

Laurentine’s werk is zeer gevarieerd. Het is semi abstract maar het onderwerp is wel herkenbaar. Ze gebruikt verschillende technieken, stijlen, vormen, vlakken en sfeer. Acrylverf en houtskool zijn haar lievelingsmaterialen.