Zaterdag 15 november opende de Woudenbergse wethouder van cultuur, Moniek van de Graaf, de expositie Buitenschilderen.
Bij de jaarlijkse buitenschilderweek schilderen kunstenaars uit Leusden en Woudenberg vijf dagen lang op verschillende locaties in onze omgeving.

Verrassing
Moniek vertelde dat ze behalve van muziek ook van schilderkunst houdt en dat deze expositie haar verraste. Ze wilde ook zeker nog een keer terugkomen om haar moeder deze schilderijen te laten zien. Ze hoopte dat de geplande bezuinigingen van de gemeente Stichting Kunst en Cultuur niet al te hard zouden treffen en beval iedereen aan om te komen kijken.

Gevarieerd aanbod
Zoals altijd biedt de expositie een zeer gevarieerd aanbod schilderijen. Het was passen en meten om zoveel mogelijk op te kunnen hangen want zo’n 40 deelnemers namen deel aan de Schildersweek.

Bekende locaties
Het leuke van de expositie zijn altijd de bekende punten uit onze regio die op de schilderijen terug te zien zijn en de verrassende onderwerpen die sommige kunstenaars kiezen. Tussen de groene landschappen vielen de schilderijen waarbij de kunstenaar een andere hoofdkleur hadden gekozen extra op. Ook de fijne tekeningen van organisator Carel Wiggerman waren totaal anders dan het felgekleurde werk dat in het verleden van hem te zien was.

Het is boeiend om te zien hoe elke kunstenaar op de gekozen locaties weer andere onderwerpen kiest of dezelfde onderwerpen op totaal verschillende manier uitbeeldt.

De bezoekers aan deze vernissage, waaronder uiteraard een aantal buitenschilders bespraken geanimeerd de schilderswerken.

Geslaagde buitenschilderweek
De organisatoren kunnen terugkijken op een geslaagde buitenschilderweek met deze bijbehorende expositie, die duurt tot en met 12 november.

Wie meer wil weten of ideeën heeft voor de volgende buitenschilderweek, juli 2023 en de bijbehorende expositie kan contact opnemen met organisatoren Carel Wiggerman [carel.wiggerman@gmail.com ] of Wanda Landwaart [wandalandwaart@gmail.com]