Op zaterdag 14 januari opende wethouder Moniek van de Graaf om 16.00 uur de jaarlijkse groepsexpositie van galerie de Kunstberg. De expositie is ‘Feest van het Verschil’ genoemd en duurt tot 15 februari. Doordat er 13 kunstenaars met heel verschillende technieken laten zien wat ze maken is het een afwisselende expositie geworden met zowel fotografie, glaskunst, beeldende kunst, werkstukken met of van textiel als schilderijen.

Wie vaker exposities van De Kunstberg bezoekt herkent bij sommige kunstwerken de maker. Toch zijn er ook verrassingen te bewonderen. Moniek benadrukte in haar openingsspeech dat juist het verschil tussen kunstwerken de essentie van kunst is en voor grote diversiteit zorgt. Ze hoopte dat ook jongeren zich door deze expositie aangespoord voelen om aan de slag te gaan en zich aan te melden als kunstenaar. Binnenkort is er een expositie waaraan iedereen die iets maakt kan deel nemen.[‘In de schijnwerpers’]


De keuze om tijdens de expositie een film te vertonen waarin elke deelnemende kunstenaar in 1 minuut iets over het tot stand komen van zijn of haar kunstwerk vertelt was bijzonder geslaagd! Eefje van Bree monteerde de filmpjes tot één geheel.

Voor deze expositie kon elk deelnemer van de Kunstberg 5 werken inleveren. Dat mocht zowel nieuw werk zijn als al langer gelden gemaakt werk. Gusta Boodt en Krista Israel maakten bij het inrichten van de tentoonstelling daaruit een keuze om zo tot een passende expositie te komen. Van sommigen hangen of staan er twee kunstwerken. Deelnemers zijn: Ad Noorlander, An Hong, Dery Timmer, Esther van Veldhuijzen, Ellen van Beeck. Els van der Burgh, Gusta Boodt, Inger Israel, José van Zuijlen, Krista Israel, Martin Vermeul, Myrtille Offermans en Werner van der Burgh.

Hopelijk maken velen komende weken gebruik van de mogelijkheid om kunst van verschillende kunstenaars bij deze expositie te bekijken.