Vrijdag 29 september gaf ik voor de tweede keer een workshop over de kunstenaar Paul Klee, wat voor mij ook weer een heerlijke dag betekende. Het is fijn om datgene waar ik me een langere periode in heb verdiept, uit en over te kunnen dragen aan enthousiaste mensen. Het was een feest om opdrachten te bedenken gerelateerd aan Paul Klee.

Een van de deelnemers, Isabelle Swinkels, schreef een stukje tekst over hoe zij mijn workshop heeft ervaren.

Cursist vertelt…
Na een gastvrije ontvangst met taart en koffie in de fijne lichte werkruimte in het sfeervolle kunst en cultuurhuis Woudenberg mocht ik een plekje kiezen aan een van de vijf ruime werktafels. Aan de muur overal inspirerende kleurkopieën met werk van Paul Klee, chronologisch op jaar en periode. Er lag al een syllabus klaar bij iedere werkplek waarin Ellen haar gedegen vooronderzoek naar de kunstenaar en mens Paul Klee heeft vormgegeven, met enkele inspirerende kleurkopieën, die je mee naar huis mag nemen.
Een biografie van de kunstenaar en zijn inspiratiebronnen gevolgd door de duidelijk omschreven opdrachten die wij deze dag zouden gaan doen.

Voor mij voelt het steeds als ik bij Ellen een workshop doe als een beetje thuis komen. Je mag werken met de meest fantastische en exclusieve materialen van papier tot krijt en verf. Het is net een snoepwinkel waarin je van alles mag proeven en ervaren aan materialen, kleuren en vormgeving. Er is ruim tijd voor kunstzinnig werken waarbij Ellen ondersteunt en inspireert met haar grote kunstenaarschap.

Ook deze keer kon ik me gaandeweg de erg leuke en unieke opdrachten meer verbinden met deze bijzondere kunstenaar en mijn eigen hand van vormgeven. Dat is ook een kwaliteit die Ellen in mij wakker maakt, dat je én bezig bent met kijken en inleven in een kunstenaar uit zijn tijd én hoe ik dat op mijn eigen wijze in alle vrijheid  kan en mag vormgeven. Kortom: een aanrader!

Hartelijke groet Isabelle Swinkels

Eerlijk gezegd werd ik bijna verlegen van dit stukje tekst met zoveel complimenten, maar besef ook dat ik het zelf ook zo kan ervaren als ik een inspirerende workshop volg.

Vrijdag 17 november 2023 geef ik de laatste workshop over de kunstenaar Paul Klee.
Er is nog 1 plekje vrij.