Gusta Boodt

Gusta Boodt

Kunstenaar

Een Reis van Kleur, Chaos en Betekenis

Tekenen en schilderen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in haar leven. Haar ouders vonden de kunstacademie geen geschikte opleiding, omdat er als kunstenaar ‘geen droog brood te verdienen valt’. Haar opleiding tot leerkracht basisonderwijs, de opleiding voor creatief therapeut en een cursus illustratie hebben wel bijgedragen aan haar ontwikkeling als kunstenaar.

Gusta is in de loop van de jaren steeds intuïtiever gaan werken. Voor haar is schilderen een reis, op zoek naar grenzen in compositie, kleur en materiaal. Het is altijd spannend welke mogelijkheden er te ontdekken zijn. In dit creatieve proces nemen spelen en experimenteren een belangrijke plaats in.

Haar werk is kleurrijk en opgebouwd uit vele lagen. Aan het begin van deze reis is het nog chaos, maar gaandeweg schept ze orde in dit beeld om zo tot een harmonieus geheel te komen. Dan wordt ook zichtbaar wat haar bezig houdt. Dat kunnen indrukken zijn die tijdens reizen zijn opgedaan, natuurverschijnselen of persoonlijke ervaringen. De laatste jaren staat haar werk veelal in het teken van leven en dood.

Gusta werkt met acrylverf, olieverf op waterbasis, aquarelverf en gemengde technieken.

Ze maakt ook uitstapjes naar fotografie en maakt ze objecten van afvalmateriaal als kunstzinnig protest tegen onze wegwerpmaatschappij. Haar laatste project op dit gebied was een ruimte vullende installatie gemaakt van wegwerp plastic, waarmee ze hoopt dat de toeschouwer zich meer bewust wordt hoe slordig we met dit materiaal omgaan en wat de consequenties zijn voor onze leefwereld.

Kunstwerken

Het collectief